Oferta curs MEDIATOR SOCIAL – Lucratori în domeniul serviciilor.

Oferta curs MEDIATOR SOCIAL – COR 532902 –  Lucratori în domeniul serviciilor

Durata curs – 80 ore

Structura – 60 ore teorie

20 ore practica

Domeniul: Lucratori în domeniul serviciilor

Descrierea ocupatiei (Conform Standard Ocupational)

Mediatorul social, prin activitatea de mediere din perspectiva sociala, se implica în problematica sociala cu care se confrunta persoane, grupuri, comunitati defavorizate, în scopul ameliorarii situatiei sociale a acestora si al facilitarii relatiilor în cadrul triadei individ – familie– comunitate.

Activitatea mediatorului social este complexa, tinând cont de faptul ca acesta poate fi un mediator între doua culturi. El trebuie sa-si adapteze comportamentul si interventia la specificul situatiilor din familiile în care intervine, tinând cont de nevoi, obiceiuri si traditii etnice.

Mediatorul social adopta atitudini profesionale în situatii ambigue, stie cum sa intervina pentru a aplana conflicte, pentru a facilita comunicarea între parti, asigurând totodata pastrarea respectului si neutralitatii fata de toti cei implicati.

Mediatorul social cunoaste legislatia referitoare la protectia sociala a beneficiarilor, fie ei vârstnici, copii, adulti, persoane de etnie rroma, etc., si faciliteaza asigurarea respectarii drepturilor acestora. Totodata, el ofera informatii si îndrumare beneficiarilor, vizând locurile de munca, dinamica pietei muncii si gestionarea vietii cotidiene.

Unitati de competenta

Comunicarea interpersonala
Lucrul în echipa multidisciplinara
Asigurarea perfectionarii profesionale
Realizarea planului de interventie
Îndrumarea beneficiarilor în vederea solutionarii problemelor legate de aplicarea prevederilor legale
Întocmirea dosarelor pentru beneficiarii grupului tinta
Asigura legatura beneficiarului cu Autoritatile Locale
Monitorizarea si acordarea de sprijin în gestionarea vietii cotidiene a beneficiarului
Întocmirea raportului de activitate privind situatia beneficiarilor

Oferta curs MEDIATOR SOCIAL

Pentru informatii privind tarifele practicate, pentru solicitare inscriere curs sau pentru orice ale informatii, va rugam sa ne contactati telefonic la numarul 0731 943 843, sau prin e-mail, la adresa cursuri@swjobs.ro